Haaksbergerstraat 405 te Enschede

Haaksbergerstraat 405 te Enschede

Kavelgrootte 519 m²
Inhoud 815 m³
Woonoppervlak 220 m²
Bouwjaar 1957

Vraagprijs € 419.000,-- k.k.

 

       
Stijlvaste, zeer ruime dokterswoning, gebouwd in de jaren ’50 en uitgebreid begin jaren ’60, gebouwd in split-level.

Wonen met veel licht en privacy en praktijk of kantoorruimte aan huis. De voorzijde van de woning laat het bijzondere ontwerp en de verrassende indeling niet zien. Het is bijvoorbeeld ook heel goed mogelijk om (indien noodzakelijk) met de gemeente Enschede te overleggen om ouders of kinderen die zorg nodig hebben in de aanbouw te laten wonen (inwoning).

Het bijzondere woonhuis met haar mogelijkheden is indertijd ook de reden geweest voor de aankoop door de huidige eigenaren Hij zegt hierover; ‘In 2005 hebben wij het huis gekocht omdat ik graag mijn kantoor aan huis wilde hebben. In het souterrain heb ik al die jaren in alle rust als tekstschrijver en later uitgever en redacteur kunnen werken. Aan de tuinzijde had ik een ruime, stille studio, daarnaast een keukentje en aan de straatzijde een kamer waarin ik mijn klanten ontving. Het souterrain krijgt zeer veel daglicht, heeft mooi zicht op de tuin, het is koel in de zomer en warm in de winter en het belangrijkste: het heeft voor de klanten een eigen ingang en toilet.’ . Als vorenstaande u aanspreekt adviseren wij u toch echt even te komen kijken. Wij geven u graag een rondleiding.

De woning heeft op de begane grond een hal, toilet, eet/woonkamer, keuken en bijkeuken. Op het tweede niveau, een halve verdieping hoger, heeft u de beschikking over een ruime, zeer lichte woonkamer met ruim dakterras, balkondeuren en fraai uitzicht op de besloten tuin. Op de tuinkamer sluit een atelier annex werkkamer aan, eveneens met veel licht, uitzicht op de tuin en uitslaande deuren, net als de tuinkamer. Vanuit de tuinkamer heeft men ook toegang tot een kamer die vroeger heeft gefungeerd als bibliotheek.

De woning is in 1957 onder architectuur gebouwd voor een huisarts. De elegante aanbouw is in 1961 ontworpen door architect Joost Cannegieter: een goed ontwerp, gerealiseerd met eenvoudige middelen, maar zorgvuldig geproportioneerd. In 2015/2016 is de badkamer vernieuwd alsmede het dak van de garage.

Op de derde woonlaag, een halve verdieping hoger, zijn drie slaapkamers aanwezig alsmede een badkamer met een wastafel, ligbad en toilet. Twee slaapkamers beschikken over een balkon, waarvan een met uitzicht op de tuin.

De zolderberging is te bereiken via een vlizotrap.

Zoals gezegd is er een uitstekende mogelijkheid voor werken aan huis in het souterrain. Hiervoor is een aparte entree gecreëerd. Op deze woonlaag, die circa 1 meter onder het maaiveld ligt, bevinden zich drie kamers, een toilet en een douchegelegenheid. In een van de kamers is een keukenblok geplaatst waardoor een verhuurbare woonruimte is ontstaan.

Achter in de tuin staat een ruime garage die via de Frederikastraat te bereiken is.

De Haaksbergerstraat is een drukke ontsluitingsweg maar de woning is circa 30 meter terug geplaatst met hiertussen een groenplantsoen. Hierdoor is er ruimte gecreëerd voor de woning.

De woning is sober uitgevoerd maar heeft enorm veel mogelijkheden voor mensen die ervoor kiezen om een eigenzinnig en karaktervol huis naar hun hand te zetten of voor mensen die wonen en werken willen combineren.

De achtertuin biedt veel privacy en is op het zuiden gelegen. Het perceel heeft een oppervlak van 519 m² en de woning heeft een inhoud van circa 815 m³.

Zoals gezegd, deze woning laat zich moeilijk omschrijven dus maak een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging.