Dr Benthemstraat 47 Enschede

Dr. Benthemstraat 47 Enschede

 Kavelgrootte  214 m²
Inhoud 640 m³
Woonoppervlak 166 m² 
Bouwjaar 1928

VERKOCHT

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Foto’s kunnen niet de goede sfeer laten ‘proeven’. Daarom nodigen wij u graag uit om de geweldige sfeer te ervaren. Een fantastische en sfeervolle vrijstaande woning aan de rand van het centrum van Enschede. Achter de woning is een bijzonder fraai ingerichte stadstuin met verschillende hoekjes.

Via de voordeur komt u eerst in de vestibule welke is afgesloten van de hal door middel van een originele tochtdeur. De vloeren in de vestibule en hal zijn in granito uitgevoerd en voorts bevindt zich in de geheel betegelde hal nog een origineel fonteintje. Ook het toilet is nog voorzien van de originele granito vloer. Onder de hal bevindt zich een (wijn)kelder.

De woonkamer is uitgevoerd als kamer en suite met schuifdeuren. De kamers zijn allebei voorzien van een schouw en van twee inbouwkasten. Op de vloer ligt een massief houten parketvloer in visgraatmotief. In de raampartijen treft u nog fraai glas in lood aan. Via tuindeuren is de stadstuin te bereiken.

De woonkeuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning en is geheel in stijl van de woning. De luxe inbouwkeuken is voorzien van een groot gaskooktoestel met oven en daarboven een afzuigschouw, magnetron, vaatwasser en koelkast. De vloer is voorzien van vloerverwarming.

Vanuit de keuken is de bijkeuken te bereiken welke is voorzien van een inbouwkast en een opstelplaats voor wasmachine en droger. Tevens is er nog een ruime schuur bereikbaar via de bijkeuken.

Op de eerste verdieping zijn twee bijzonder ruime slaapkamers aanwezig die beiden toegang geven tot een eigen balkon.  De grootste slaapkamer beschikt over een inloopkast, de andere slaapkamer over een inbouwkast. In 2014 is op een bijzondere fraaie wijze de badkamer geheel vernieuwd. Hier heeft u de beschikking over een ruime inloopdouche, wandcloset, wastafelmeubel en vrijstaand ligbad. De wanden zijn voorzien van fraai tegelwerk. Onder de vloertegels is een elektrische vloerverwarming aangebracht.

De tweede verdieping is te bereiken via een vaste trap en hier zijn nog vier slaapkamers aanwezig. Op de overloop is een klein wastafelmeubel geplaatst en een urinoir. 

De vliering op de derde verdieping is te bereiken via een vlizotrap.

Achter de woning is een bijzonder sfeervolle tuin ingericht met diverse zithoekjes. De bestrating is aangelegd met gebakken waaltjes.

Wij kunnen nog veel meer vertellen over deze woning maar doen dat graag met u aan de
Dr. Benthemstraat waar wij u dus graag ontmoeten. U bent welkom.